İçeriğe geç

İMam Haftalık Izninde Şehir Dışına Çıkabilir Mi

Memur hafta sonu izin almadan şehir dışına çıkabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “İkamet Yükümlülüğü” başlıklı Ek 20. maddesinin 6111 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılması nedeniyle, memurların hafta sonu ve tatil günlerinde yetkili amirin izni olmaksızın görevden ayrılabilecekleri belirtilerek, hafta sonu ve tatil günlerinde…

İdari izinlerde şehir dışına çıkabilir mi?

Resmi makale için buraya tıklayın. Görüldüğü üzere, belirli nitelikli memurlara idari izin verilmesiyle ilgili yukarıdaki makalede, idari izinde olanların izin süresince ilden ayrılmasını engelleyen bir açıklama bulunmamaktadır.

Memur hafta sonu izninde yurt dışına çıkabilir mi?

Genelgeye göre, resmi izinde olan memurlar, ancak amirlerinin izniyle görev yerlerinden ayrılabilecek; bu çerçevede izin verilmesi halinde yurtdışına da çıkabilecek.

Öğretmenler hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?

Mevzuatımız açık ve özdür. Bir öğretmen idari izinde olduğunda, eyaletten ayrılabilir. Örneğin, dini bayramlarda idari izin verilir ve görevliler izinsiz olarak eyaletten ayrılır. Dahası, bakanın bugün yayınladığı imzalı mektupta eyaletten ayrılma konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur.

İmamlar haftalık izinde il dışına çıkabilir mi?

Özel bir düzenleme olmadığı anlaşılıyor. Bu bağlamda, kanuni izinlerini il dışında geçirmek isteyen imam-hatipler, müezzin-kayyımlar, Kur’an kursu öğreticileri ve diğer görevlilerin il dışına çıkmak için ayrıca izin almalarına gerek olmadığı anlaşılıyor.

Memur izninde cumartesi ve pazar sayılır mı?

Memurlar izinlerini kullanırken, iznin başlangıcında ve sonundaki hafta sonları izinlerine sayılmayacak, izin sırasındaki resmi tatiller (23 Nisan, 1 Mayıs, 15 Temmuz) ise yıllık izinlerine sayılacaktır. Çalışanlar için olduğu gibi, memurlar için de izin “iş günü” olarak düzenlenmelidir.

Devlet memuru raporluyken şehir dışına çıkabilir mi?

31 Sayılı İstirahat Raporları ve İzinleri Hakkında Genelgenin 11. Maddesinde; memurun, görev yaptığı birimde izin verme yetkisine sahip birim amiri tarafından istirahat raporu hastalık iznine dönüştürülmedikçe il dışına çıkamayacağı hükme bağlanmıştır.

Askeri personel şehir dışına çıkabilir mi?

MADDE 16 – (1) Subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli erbaş, uzman erbaş ve uzman erbaşlar, izin cetveline uygun olarak gezi amaçlı yurt dışına çıkabilirler. (2) Bu madde kapsamında verilecek izin, personelin yıllık izni olarak değerlendirilir ve otuz günü geçemez.

Memur 5 gün 5 gün izin alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm hariç olmak üzere, zorunlu sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak, 10 gün izin verilebilir. Öğretmenler hariç, ihtiyaç halinde ek 10 gün izin verilebilir.

Memurun izin hakları nelerdir?

Madde 102-113’e göre: Devlet memurlarına yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, doğum izni, aile izni, ölüm izni, askerlik izni, evlilik izni, çocukluk hastalığı izni, öğrenim izni gibi çeşitli izinler verilebilir ve izin izinleri verilebilir.

Ücretsiz izin memur yurtdışına çıkabilir mi?

Bir memurun herhangi bir nedenle yurtdışında ücretsiz izin almasını engelleyecek bir şey yoktur. Eşi yurtdışında sürekli çalışan bir memura verilen izin, memurun yurtdışına gitmesini engellemez.

Memurun izin hakkı engellenebilir mi?

Yetkililerin hak sahibi oldukları yıllık izni “üstlerinin uygun gördüğü zamanlarda” kullanmalarına izin verilir. Söz konusu düzenleme, üstlere iznin ne zaman alınabileceğini belirleme yetkisi verir. Bu yetki, hiç kullanılamayacak şekilde kullanılamaz.

Memur haftalık izinde şehir dışına çıkabilir mi?

Bu, görevlilerin tatilleri sırasında bulundukları ilden ancak ilgili amirin izniyle ayrılabilecekleri anlamına gelir. Aksi takdirde cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalırlar. Ancak, yıllık ve ücretsiz izin sırasında bulundukları ilden ayrılmak için yetkili amirin izni gerekmez.

Polis memuru izinsiz il dışına çıkabilir mi?

Polis memuru hakkında: “Üstünden izin almadan görev yaptığı il sınırlarını terk etmek.” Soruşturma başlatılır. Polis memurunun savunma hakkı ihlal edilmesine rağmen, soruşturmanın sonunda kendisine üç günlük maaş kesintisi cezası verilir.

Memur resmi tatilde çalışırsa kaç gün izin verilir?

Kanunun 178’inci maddesinin (a) fıkrası ile Yönergenin 18’inci maddesinin (d) fıkrasında ise; “Öğretmenler hariç olmak üzere, günlük çalışma saatleri dışında fazla mesai ücreti ödenmeden çalıştırılan memurlara 8 gün tatil hakkı tanınır.” hükmü yer almaktadır. Fazla mesai bir gün olarak kabul edilir.” hükmü yer almaktadır.

Rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

Çalışanın iyi niyetli davranması ve sadakat borcunu ihlal etmemesi halinde kendisine istirahat raporu verilir – çalışanın raporunda “sürekli yatakta istirahat etmesi gerekir” veya “seyahat edemez” vb. ifadeler yer alır. Beyan yoksa kişinin bu süre içerisinde ikamet ettiği ilin sınırları içinde veya yurt dışına seyahat etmesini yasaklayan yasal düzenleme vardır.

İşçi hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?

Bu durumda işçinin hafta içinde çalıştığı saatlerle ara dinlenmelerinde çalıştığı sürelerin toplamı 45 saati aşarsa, aşan süre için fazla çalışma ücreti ödenmesi gerekir (SÜZEK, Sarper, İş Hukuku, s.836). Bu durum, işçinin ara dinlenmelerini işyeri içinde veya dışında serbestçe kullanabilmesine olanak sağlar.

Memur hafta sonu şehir dışından rapor alabilir mi?

Ulusal, resmi ve dini bayramlar, hafta sonları ve resmi tatillerde kamu veya özel sağlık hizmet sunucularından muayenehanede veya başka yerlerde rapor alınması mümkün olmakla birlikte, tatil günlerinde alınacak raporların sağlık hizmet sunucularının acil servisleri tarafından hazırlanması zorunludur.

Devlet memuru hafta sonu çalıştırılabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 99. maddesinde: “Memurların haftalık çalışma süresi genellikle 40 saattir. Bu süre cumartesi ve pazar günleri tatil günleri ile düzenlenir.” denilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yaşlı Escort